Watersnijden

Door toevoeging van een straalmiddel wordt de kracht van hogedruk watersnij apparatuur vergroot en snijdt het door vrijwel elk materiaal.

Terwijl snijden met water werkt voor zachte materialen, maakt de toevoeging van een straalmiddel de waterstraal tot een modern bewerkingsgereedschap voor alle materialen. Een mix van hogedrukwater en straalmiddel voor natstralen zorgt voor uitstekende resultaten - met relatief kleine hoeveelheden straalmiddel is het mogelijk om harde materialen zoals staal en beton, maar ook titanium, aluminium, glas en steen te snijden.

Een belangrijk voordeel van de waterstraal is de mogelijkheid om materiaal te snijden zonder de inherente structuur te verstoren, omdat er geen door hitte beïnvloede zone is. Door de effecten van warmte tot een minimum te beperken, kunnen metalen worden gesneden zonder de intrinsieke eigenschappen te schaden of te veranderen. Scherpe hoeken, schuine kanten, gaatjes en vormen met minimale radii zijn allemaal mogelijk. Waterstraalsnijders zijn ook in staat om ingewikkelde materiaalsneden te maken. Met gespecialiseerde software en 3D-bewerkingskoppen kunnen complexe vormen worden geproduceerd.

Minersiv® granaatzand (garnet) is het perfecte straalmiddel voor waterstraal snijden. Ideaal voor het snijden van dikkere materialen zoals metaal, steen en sommige kunststoffen. Minersiv® is verkrijgbaar in twee verschillende korrelmaten - #80 en #120 - afhankelijk van uw behoeften.

AbraCut

AbraCut® is een natuurlijk voorkomend mineraal. Garnet is niet giftig en veroorzaakt geen gevaar voor gezondheid en milieu. Garnet is chemisch inert en bevat geen vrij kwarts.

Stralen van metaal en steen/beton, verwijdering van walshuid, roest, oude verflagen, vuil etc. Geschikt voor SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1, ook wel “wapperen” genoemd.

Stralen in straalkasten, straalcabines en vochtstraalsystemen.Geschikt voor het aanstralen van thermisch/verzinkt materiaal en gevel- en betonsanering.

Minersiv

Minersiv® is een speciale afgezeefde Garnet. Garnet is een natuurlijk voorkomend mineraal, niet giftig en veroorzaakt geen gevaar voor gezondheid en milieu. Garnet is chemisch inert en bevat geen vrij kwarts. Minersiv® wordt na productie nogmaals gedroogd en zeer nauwkeurig afgezeefd.

Minersiv® is een straalmiddel / snijzand dat speciaal is ontwikkeld ten behoeve van watersnijden met watersnijmachines.

Product standaard ISO 11126-10 en 11127