Oosterschelde blijft in top conditie met Sibelco straalmiddel

Met een lengte van 9 kilometer is de Oosterscheldekering (OSK) de grootste van de 13 Deltawerken die Nederland beschermen tegen de Noordzee. Het gigantische bouwwerk bevat 62 stalen deuren van elk 42 meter breed en het onderhouden ervan is geen gemakkelijke taak.

De uitdaging om de schuiven te stralen en opnieuw te schilderen ligt bij Van der Ende en GSB, twee toonaangevende specialisten in de bescherming van staalwerk tegen corrosie. Het is een achtjarig project onder zware omstandigheden, gedurende welke de Oosterscheldekering volledig operationeel moet blijven. Het werk moet ook zorgvuldig worden getimed om het stormseizoen te vermijden.

Sibelco is er trots op Bekagrit ijzer silicaat straalmiddel (koperslak-straalgrit) te leveren voor dit uitdagende project en een bijdrage te kunnen leveren aan een uitstekende oppervlaktebehandeling van de schuiven die volledig gestraald en opnieuw geverfd zijn. Voor flexibele opslag hebben wij ook silo’s geleverd, geverfd in de merkkleuren vanVan der Ende en GSB.

We zijn zeer verheugd dat het projectteam gebruik maakt van Sibelco en Bekagrit, en we zijn er trots op dat we bijdragen aan het onderhoud van zo'n ongelooflijk stuk civiele techniek om Nederland te beschermen tegen overstromingen.