Olie, gas en petrochemie

Onshore of offshore, u kunt op ons rekenen voor een breed assortiment straalmiddelen voor de bestrijding van corrosie van staal.

U heeft de keuze uit een breed assortiment van eenmalige en meermalige straalmiddelen geschikt voor alle reinheden en elk oppervlakteprofiel. Zoals bijvoorbeeld Scorex® calcium silicaat (hoogovenslak straalgrit), geschikt voor reinheidsgraden SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1.

Al onze producten voldoen aan Nederlandse en relevante internationale normen en aan strenge milieu- en veiligheidseisen.

Oppervlaktebehandeling is één van de belangrijkste factoren bij de bescherming van een oppervlak met een filmvormend materiaal zoals verf. De juiste oppervlaktebehandeling verlengt de levensduur van een verfsysteem. Een langere levensduur van de verf betekent minder vaak onderhoud en dus kostenbesparing.In de olie- en gas industrie zijn installaties vaak onderhevig aan sterke corrosie, het belang van een goede corrosiebescherming - en dus een goede voorbehandeling van het staal - is dus zeer groot.

Voor vaste locaties en langlopende projecten beschikt Sibelco over een uitgekiend silo systeem dat maximale flexibiliteit biedt t.a.v. leveringen en tegelijkertijd verpakkingsmateriaal uitspaart.

NAstra

NAstra® is een straalmiddel gemaakt van ijzersilicaat (koperslak straalgrit). NAstra® wordt geproduceerd in overeenstemming met DIN EN ISO 11126-3 en is een ideaal straalgrit voor het gritstralen van staal, steen en beton en het verwijderen van walshuid, roest, oude verf en vuil.

NAstra® wordt tijdens het koperproductieproces gevormd. Hierbij ondergaat een smelt van ijzersilicaat een thermische schokbehandeling, wat zorgt voor een uniek glanzend, amorf granulaat. Tijdens het smelten van kopererts concentraat ontstaat er een ijzer silicaat. Via een sleuf wordt het materiaal gegranuleerd op een temperatuur van ongeveer 1250°C, door middel van een temperatuur gecontroleerde hogedruk waterjet. Na afkoeling in vers water worden de fijne deeltjes gescheiden van het granulaat. Het is een verglaasde amorfe slak, die geen water opneemt. Tijdens de productie van het straalmiddel wordt er niet gebroken, waardoor de korrels hun extreme hardheid en breukbestendigheid behouden.

NAstra® wordt gebruikt als straalmiddel voor alle toepassingen in conventionele corrosiebescherming op vrijwel elk oppervlak. Het is geschikt voor voorbehandeling van oppervlakken volgens de normen SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1. Het is een ongevaarlijk synthetisch mineraal straalmiddel dat minder dan 0,1% vrij kristallijn kwarts bevat.

Bekagrit

Bekagrit is een ijzer silicaat straalmiddel gemaakt van gegranuleerde slakken van metaalsmeltprocessen, ook wel koperslak straalgrit genoemd. Het is perfect voor het stralen van staal, steen en beton en voor het verwijderen van walshuid, roest, oude verf en vuil. Bekagrit is geschikt voor oppervlaktereinheidsnormen SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1.

Bekagrit wordt accuraat geproduceerd en gezeefd in overeenstemming met ISO normen 11126-3 en 11127. Het bevat minder dan 1% vrij kristallijn kwarts.

Scorex

Scorex® is en straalmiddel gemaakt van gegranuleerde hoogovenslakken (calcium silicaat straalgrit). Scorex® is geschikt als straalmiddel voor alle vormen van conventionele corrosiebescherming op vrijwel alle oppervlakken zoals metaal, steen/beton, hout, verwijdering van walshuid, roest, oude verflagen, vuil etc. Geschikt voor SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1, ook wel “wapperen” of “sweepen” genoemd. Het presteert bijzonder goed bij het stralen en behandelen van oppervlakken van natuursteen en beton (gevelreiniging). Het heeft een zeer laag gehalte aan zware metalen en een mooie natuurlijke kleur.

Scorex® wordt accuraat geproduceerd en gezeefd in overeenstemming met ISO standaards 11126-6 en 11127. Het bevat minder dan 1% vrij kristallijn kwarts.

ScorexPlus

ScorexPlus is een hoogwaardig straalmiddel gemaakt van een zorgvuldig samengestelde mix van gegranuleerde hoogovenslakken (calcium silicaat straalgrit) en gerecycled natrium silicaat glas. Het is ontworpen voor het stralen van stalen, stenen en betonnen oppervlakken, het verwijderen van walshuid, roest, oude verf en vuil en is ook zeer geschikt voor roestvrij staal en aluminium en voor verschillende houtsoorten.

Consistente prestaties maken ScorexPlus geschikt voor oppervlaktevoorbereidingsnormen Sa 1, Sa 2, Sa 2½ en Sa 3, evenals voor wapperen / sweepen.

ScorexPlus is zeer nauwkeurig afgezeefd en voldoet aan de ISO-normen 11126-6 en 11127. Het bevat minder dan 1% vrij kristallijn silica.

OK-grit

OK-Grit is een ijzer silicaat straalmiddel (nikkelslak straalgrit) gemaakt van nikkelslakken van de Boliden Harjavalta nikkelsmelter in Finland, waar het wordt voor gezeefd. In de Sibelco fabriek in Nakkila van SibelcoNordicOy AB, wordt de grondstof gedroogd, afgezeefd in verschillende korrelgroottes en wordt het stof verwijderd. OK-Grit is geschikt voor een breed scala aan straaltoepassingen en ook als een hoogwaardig granulaat korrel voor de dakbedekking industrie. Het materiaal is geproduceerd in overeenstemming met ISO 11126-5. Het wordt gebruikt als straalmiddel voor alle toepassingsgebieden in conventionele corrosiebescherming op bijna alle oppervlakken. Geschikt voor SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1.

Zeer geschikt als hoogwaardig granulaat voor (bitumen) dakbedekking, vanwege de weerbestendigheid, de kleurvastheid en de korrelverdeling.

Fajalit

Fajalit is een gegranuleerd ijzersilicaat straalmiddel (koperslak straalgrit) dat wordt geproduceerd in de koperfabriek van Boliden in Rönnskär in Zweden via een uniek proces genaamd 'fuming' waarbij het silicaat wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Dit resulteert in een zeer zuiver product. Na drogen wordt het materiaal vervolgens gezeefd tot een optimale deeltjesgrootte voor stralen. Fajalit kan op de meeste oppervlakken worden gebruikt en wordt geproduceerd in overeenstemming met ISO 11126-3.

Gebruikt als straalmiddel voor alle toepassingsgebieden in conventionele corrosiebescherming op vrijwel alle oppervlakken. Geschikt voor SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1.

Zeer geschikt als hoogwaardig granulaat voor (bitumen) dakbedekking, vanwege de weerbestendigheid, de kleurvastheid en de korrelverdeling.

Vasilgrit

Vasilgrit® is een aluminium silicaat straalmiddel geproduceerd van smeltslakken afkomstig van kolengestookte energiecentrales.Vasilgrit® is gemaakt voor het stralen van metaal en steen/beton, verwijdering van walshuid, roest, oude verflagen, vuil etc. Geschikt voor SA-3, SA-2½, SA-2 en SA-1, ook wel “wapperen” of “sweepen” genoemd.

Vasilgrit® wordt accuraat geproduceerd en gezeefd in overeenstemming met ISO standaards 11126-4 en 11127.Het bevat minder dan 0,1% vrij kristallijn kwarts.

Minersiv

Minersiv® is een speciale afgezeefde Garnet. Garnet is een natuurlijk voorkomend mineraal, niet giftig en veroorzaakt geen gevaar voor gezondheid en milieu. Garnet is chemisch inert en bevat geen vrij kwarts. Minersiv® wordt na productie nogmaals gedroogd en zeer nauwkeurig afgezeefd.

Minersiv® is een straalmiddel / snijzand dat speciaal is ontwikkeld ten behoeve van watersnijden met watersnijmachines.

Product standaard ISO 11126-10 en 11127

Aluminium oxide bruin

Aluminium Oxide ELK / NK is een elektrokorund met een zeer harde en taaie korrel. Het wordt gebruikt voor drukstralen in straalkasten, straalcabines etc. Zeer geschikt voor recycling.

Aluminium oxide wit

Aluminium Oxide ELK / E is een elektrokorund met een zeer hoog aluminiumoxide gehalte en een zeer harde en taaie korrel.

Drukstralen in straalkasten, straalcabines etc. Zeer geschikt voor recycling.

Steel grit

Steel grit wordt geproduceerd door het breken van steel shot, en heeft dus dezelfde chemische samenstelling. Een speciale hittebehandeling zorgt voor een optimale microstructuur en hardheid. Steel grit is leverbaar in drie hardheden.

Steel grit is een snel stralend straalmiddel dat geschikt is voor drukstralen in straalkasten/hallen.

Steel shot

Steel shot wordt geproduceerd door het smelten van zorgvuldig geselecteerd schroot. Een speciale hittebehandeling zorgt voor een optimale microstructuur en hardheid. Steel shot is leverbaar in één hardheid.

Steel shot is geschikt voor gebruik in werpstralers en voor drukstralen in gesloten recycling systemen zoals straalhallen en straalkasten etc.

Sinter grit

Sintergrit is samengesteld uit speciaal geselecteerde natuurlijke mineralen en wordt bij hoge temperatuur gesinterd. Sintergrit is een hard en taai materiaal, met een hoge densiteit.Sintergrit wordt geproduceerd door Sintershot te breken en heeft daardoor dezelfde chemische samenstelling.

Geschikt voor oppervlaktebehandeling van metalen en steen (stralen, reinigen, structuurverbetering, graveren etc.). Het kan gebruikt worden voor drukstralen en vacuüm stralen en is zeer geschikt voor het verwijderen van roest, verf en walshuid van metaaloppervlakten.

Sinter shot

Sintershot is samengesteld uit speciaal geselecteerde natuurlijke mineralen en wordt bij hoge temperatuur gesinterd. Sintershot is een hard en taai materiaal, met een hoge densiteit.

Geschikt voor oppervlaktebehandeling van metalen en steen (stralen, reinigen, structuurverbetering, graveren etc.). Het kan gebruikt worden voor drukstralen en vacuüm stralen en is zeer geschikt voor het verwijderen van roest, verf, walshuid en onregelmatigheden van metaaloppervlakken. Recyclebaar ca. 45 keer, hierdoor zeer geschikt voor cabinestraalwerkzaamheden.

AbraVer glasparels

Glasparels zijn een rond, non-metallisch straalmiddel dat geproduceerd wordt van natronglas.

Glasparels worden gebruikt voor verfraaiing van het oppervlak zonder aantasting van het basismateriaal. Glasparels zijn zeer geschikt voor oppervlakte versteviging. Daarnaast worden glasparels gebruikt voor het reinigen van RVS.

Armex

Armex® Maintenance en Armex® Maintenance XL zijn een in water oplosbaar, reukloos en licht alkalisch poeder. Armex® is een op baking soda gebaseerde straaltechnologie.

Armex® wordt gebruikt als het oppervlak niet mag worden opgeruwd, als het straalmiddel geen schade mag aanbrengen in bv machines en als er geen straalmiddel residu mag achterblijven(oplosbaar in water). Armex® wordt gebruikt om vele uiteenlopende oppervlakken te reinigen of van verf te verwijderen zoals aluminium, staal, kunststoffen, beton, marmer en natuursteen. Zelfs glas kan gestraald worden zonder dit te matteren.

USDA goedgekeurd als A-1 cleaner , geschikt voor gebruik in FDA gereguleerde faciliteiten ISO 9002 gecertificeerd.