Meermalige straalmiddelen

Meermalige (recyclebare) straalmiddelen worden gebruikt voor persluchtstralen en in werpstraalmachines in gesloten recyclingsystemen zoals straalhallen, straalkasten en andere installaties waar het materiaal meerdere keren kan worden verzameld, gereinigd en hergebruikt.

Er zijn twee verschillende groepen meermalige straalmiddelen; de zogenaamde metalen straalmiddelen, zoals steelgrit, steelshot en gietijzergrit, en de non-metalen straalmiddelen (of minerale straalmiddelen) zoals bruine aluminium oxide (korund), zwart silicium carbide, sintershot en sintergrit.

Het assortiment meermalige straalmiddelen bestaat o.a. uit:

  • Aluminium oxide (korund) wit of bruin
  • Gietijzergrit
  • Steelshot en steelgrit
  • Sintershot en sintergrit

Naar onze meermalige straalmiddelen.

Bekijk ons assortiment eenmalige straalmiddelen en speciale straalmiddelen.

Aluminium oxide bruin

Aluminium Oxide ELK / NK is een elektrokorund met een zeer harde en taaie korrel. Het wordt gebruikt voor drukstralen in straalkasten, straalcabines etc. Zeer geschikt voor recycling.

Aluminium oxide wit

Aluminium Oxide ELK / E is een elektrokorund met een zeer hoog aluminiumoxide gehalte en een zeer harde en taaie korrel.

Drukstralen in straalkasten, straalcabines etc. Zeer geschikt voor recycling.

Gietijzergrit

Gietijzergrit wordt geproduceerd door het smelten van zorgvuldig geselecteerd ijzer schroot. De zo verkregen ijzerkorrels worden vervolgens gebroken tot grit.

Gietijzergrit is een snel stralend straalmiddel dat geschikt is voor drukstralen in straalhallen en straalkasten.

Gietijzergrit wordt geproduceerd volgens productstandaard GOST 11964-81

Steel grit

Steel grit wordt geproduceerd door het breken van steel shot, en heeft dus dezelfde chemische samenstelling. Een speciale hittebehandeling zorgt voor een optimale microstructuur en hardheid. Steel grit is leverbaar in drie hardheden.

Steel grit is een snel stralend straalmiddel dat geschikt is voor drukstralen in straalkasten/hallen.

Steel shot

Steel shot wordt geproduceerd door het smelten van zorgvuldig geselecteerd schroot. Een speciale hittebehandeling zorgt voor een optimale microstructuur en hardheid. Steel shot is leverbaar in één hardheid.

Steel shot is geschikt voor gebruik in werpstralers en voor drukstralen in gesloten recycling systemen zoals straalhallen en straalkasten etc.

Sinter grit

Sintergrit is samengesteld uit speciaal geselecteerde natuurlijke mineralen en wordt bij hoge temperatuur gesinterd. Sintergrit is een hard en taai materiaal, met een hoge densiteit.Sintergrit wordt geproduceerd door Sintershot te breken en heeft daardoor dezelfde chemische samenstelling.

Geschikt voor oppervlaktebehandeling van metalen en steen (stralen, reinigen, structuurverbetering, graveren etc.). Het kan gebruikt worden voor drukstralen en vacuüm stralen en is zeer geschikt voor het verwijderen van roest, verf en walshuid van metaaloppervlakten.

Sinter shot

Sintershot is samengesteld uit speciaal geselecteerde natuurlijke mineralen en wordt bij hoge temperatuur gesinterd. Sintershot is een hard en taai materiaal, met een hoge densiteit.

Geschikt voor oppervlaktebehandeling van metalen en steen (stralen, reinigen, structuurverbetering, graveren etc.). Het kan gebruikt worden voor drukstralen en vacuüm stralen en is zeer geschikt voor het verwijderen van roest, verf, walshuid en onregelmatigheden van metaaloppervlakken. Recyclebaar ca. 45 keer, hierdoor zeer geschikt voor cabinestraalwerkzaamheden.