John S. Thompsonbridge gestraald met Bekagrit ijzer silicaat straalmiddel!

15.03.2021

De John S. Thompsonbrug, tot 2004 alleen bekend als de brug bij Grave of Graafse brug, is de brug over de Maas tussen Grave en Nederasselt. De brug is van 1927 tot 1929 gebouwd als onderdeel van de rijksweg 's-Hertogenbosch - Nijmegen.

De John S. Thompsonbrug is toe aan een grondige opknapbeurt. De huidige belasting is niet langer meer toelaatbaar voor de brugconstructie. Daarnaast zijn de regenboogkleuren van het rijksmonument vervaagd en op sommige plekken krijgt roest de overhand. Daarom krijgt de bovenbouw van de brug een nieuwe verflaag.

In 2022 worden ook het wegdek en het fietspad van de brug vervangen.

In augustus 2020 startte Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf B.V. (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat met het stralen en schilderen van brug Grave. De 9 bogen boven de brug krijgen een nieuwe verflaag. Dit gebeurt in een zogenaamde slim-fit-coat die om een brugdeel wordt bevestigd.

In het weekend van 22 en 23 augustus 2020 werd het stalen frame met afdekplaten om het 1e brugdeel vast gemaakt, een precisiewerk. De schilderwerkzaamheden vinden nu in de slim-fit-coat plaats, met zo min mogelijk hinder voor het verkeer. De brug wordt gestraald met Bekagrit ijzer silicaat straalgrit.