We zijn zeer verheugd met de introductie van ons nieuwe eenmalige straalmiddel - ScorexPlus calcium silicaat straalgrit.

ScorexPlus is een hoogwaardig straalmiddel dat is gemaakt van een zorgvuldig samengestelde mix van gegranuleerde hoogovenslakken (calcium silicaat) en gerecycled natrium silicaat glas. ScorexPlus is een zeer veelzijdig straalmiddel ontworpen voor het stralen van staal, steen en beton, verwijderen van walshuid, roest, oude verf en vuil. Het is ook geschikt voor roestvaststaal, aluminium en verschillende soorten hout.

ScorexPlus wordt nauwkeurig geproduceerd en afgezeefd waardoor het zeer weinig stof bevat. Het creëert een uniform en consistent oppervlakteprofiel. Oorspronkelijk ontworpen als een goedkoper alternatief voor garnet (granaatzand), is ScorexPlus ook een geschikt alternatief gebleken voor Vasilgrit® aluminiumsilicaat(smeltslak straalgrit).

Bij het open stralen levert ScorexPlus optimale prestaties met een iets lagere druk van 6 bar aan de nozzle. Dit kan worden bereikt door een drukregelaar op de straalmachine te monteren of door een nozzlemet grotere diameter te installeren voor een hogere productiviteit.

ScorexPlus werkt het beste met een rechte nozzle. Dit zorgt voor een grotere spreiding, waardoor de productiviteit toeneemt en stofdeeltjes in de lucht worden geminimaliseerd. Dit verbetert het zicht tijdens het stralen en vereenvoudigt het opruimen na het stralen.

Voor optimale resultaten moet de straler de grittoevoer zorgvuldig aanpassen om de juiste hoeveelheid korrels de luchtstroom in te sturen. Dit zal de straalsnelheid verhogen en het verbruik per m² verminderen. De regel is de minimale hoeveelheid grit voor de maximale luchtstroom. Meestal wordt dit het best bereikt met een zogenaamde steelgrit doseerklep die een zeer nauwkeurige aanpassing van de grittoevoer mogelijk maakt.

Voor meer informatie, technische gegevens of monsters, neem contact met ons op via abrasives@sibelco.com of bel: 085-0644301